AcasaAlege otelul

Alege otelul

Construirea unei cladiri presupune mai multe aspecte simultane:  

• proiectare,
• întrunirea unor cerinţe, cum ar fi cele legate de specificaţiile de construcţie, de confort al utilizării şi de integrare în peisajul înconjurător,
• respectarea cerinţelor de reglementare/legale
• dar, de asemenea, consumarea responsabilă de materii prime şi apă, şi asigurarea, pe viitor, a unui consum redus de energie pentru întreţinere, renovare şi demontare şi, în cele din urmă, reciclare

Alegerea oţelului pentru construcţii are multe avantaje:

• 98% din oţelul utilizat este compus dintr-un material natural - fierul, una dintre cele mai bogate resurse ale pământului.

• Oţelul este reciclabil, dar mai mult decât atât, reciclat:


Pentru că este uşor de sortat şi recuperat din cauza proprietăţilor sale magnetice, este materialul cel mai reciclat din lume. Oţelul, astfel recuperat, este reintegrat în procesul de fabricare a unor aliaje noi, care, astfel obţinute, au aceleaşi proprietăţi şi asigură aceleaşi performanţe ca în cazul în care ar fi fost produse exclusiv din minereu. În fiecare secundă, 11 tone de oţel sunt reciclate la nivel mondial;


• Oţelul este ignifug. Nu arde, nu întreţine arderea şi nu eliberează gaze toxice sau fum. În cazul unui incendiu, după răcire, oţelul este singurul material care poate avea din nou aceleaşi proprietăţi pe care le-a avut înainte de incendiu.
Au fost realizate teste de scară 1 pentru anumite aplicaţii, cum ar fi clădiri logistice şi pardoseli, inclusiv parcări pentru aeroporturi. Aceste teste demonstrează performanţa acestui material. 

www.cticm.com

• Oţelul extinde opţiunile legate de îmbunătăţirea formei arhitecturale: deschideri mari, elemente plate şi curbate, forme netede, de profil şi presate, elemente de fixare ascunse sau accentuate, luminozitate, deschidere şi transparenţă sau opacitate şi închidere, culori, compoziţii, străluciri sau suprafeţe poroase: uşurinţa întreţinerii şi curăţării îi creşte şi mai mult durabilitatea.

• Oţelul se combină uşor şi plăcut cu multe alte materiale şi creşte posibilităţile de proiectare arhitecturală, oferind în acelaşi timp şi soluţii superioare de construcţie din punct de vedere mecanic, termic, acustic, având, în plus, şi proprietăţi ignifuge.

• În ceea ce priveşte proiectarea anti-seismică, oţelul are un avantaj major, combinând rezistenţa cu elasticitatea, pentru a îndeplini cu uşurinţă cerinţele Eurocodului 8 şi Planul Francez de Măsuri Anti-Seism. 

• Oţelul are caracteristicile necesare pentru a asigura faptul că proiectul dumneavoastră întruneşte cerinţele impuse de Standardele de Calitate a Mediului HQE.

Joris Ide asigură fişe de tip EHDS (privind chestiunile de mediu şi protecţie a sănătăţii) pentru materialele de construcţie din oţel disponibile.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre felul în care ajută oţelul la echilibrarea mediului la nivel planetar, contactaţi-ne la următoarea adresă:
www.otua.org
www.assohqe.org


• Soluţiile de construcţie cu materiale de oţel utilizează foarte puţină apa, sunt uşor de implementat şi generează o cantitate extrem de mică de deşeuri de construcţii, care trebuie îndepărtate. 
• Oţelul e o variantă foarte bună pentru planurile ulterioare de creştere a suprafeţei construite, fie pentru utilizări noi, fie pentru extindere.  
Alegeţi soluţiile de construcţie cu materiale de oţel ca să obţineţi cele mai bune rezultate pentru proiectul dumneavoastră.